Vannets filosofi

Vann er noe som omgir oss hele tiden, og det flyter fra den ene formen til den andre. Dette kan du knyte til en filosofi, en tanke om at du kan beholde essensen i deg selv om du forandre deg og går fra en tilstand til en annen.

Mykt vs. Hardt

Når du går på stranden eller til bassenget, kan du enkelt stikke tærne i vannet og vasse uti. Det føles mykt mot kroppen og når du kommer lengre uti kan vannet holde deg oppe mens du bare slapper helt av. Går du litt opp i høyden, i et stupetårn, og hopper er ikke vannet like mykt. De fleste av oss har nok tatt et mageplask en gang og det gjør skikkelig vondt. Jo høyere fallhøyde, jo verre hardere vil vannoverflaten føles når du smeller ned i den. Eller sagt på en annen måte: det er innfallsvinkelen som bestemmer om du møter et hardt eller mykt underlag. Dette er noe du kan tenke på ellers i livet. Du må velge hvordan du skal gjøre ting, for å sikre at du oppnår det du ønsker.

Mykt vs. Hardt

Velg en klok vei

Mange tenker at vann hele tiden velger minste motstandsvei, men det er en sannhet med modifikasjoner. Vannet vil renne nedover og det bryr seg ikke å mye om hva som er i veien. Steiner, fjell, mose, trær, alt er bare midlertidige hindre i veibanen. Går du langs en bekk eller ved en foss, vil du se tydelige tegn på at vannet har påvirket omgivelsene. Steinene er blitt glatte og innimellom kan du se tydelige spor som vannet har skapt. Steinene er blitt blankpolert, og i noen tilfeller kan man se at vannet har boret seg hull i steiner og trær. Dette er samme vannet som du bruker til å vaske hendene med. Forskjellen ligger i tidsperspektivet. Derfor er det viktig å ikke gi opp med engang når man møter motstand. Prøv å finne andre måter å nå målet på, kanskje du kan vri litt på veivalget, etc. etc. Alt for mange glemmer å ta tiden med som en faktor når de skal planlegge et prosjekt.

Nok gjennomsiktighet

Vannet er alltid gjennomsiktig, men det er ikke alltid man kan se helt klart ned til bunnen. Bevegelse og miljøet avgjør hva du kan se. I livet vårt skal vi selvsagt ha en viss grad med gjennomsiktighet, men det er også lov å ha sine private områder. Områder der strømmen er litt større og det er vanskeligere å kunne se bunnen. Dette er lov. Så kan man velge å la noen spesielle få se helt ned til bunnen, få se alle detaljene, det som strømningene skjuler for alle andre.

Nok gjennomsiktighet

Mange filosofier og meditasjoner basert på naturen

Dette var ingen presentasjon av en spesiell filosofi, mer tanker rundt vann, et element som vi alle kjenner. Så kan man jo gå videre og utforske mer innen dette emnet, eller bare la det være med dette. Uansett, neste gang du går på badet og vasker hendene, kan du jo bruke to sekunder på å la deg imponere over hvor fantastisk dette elementet er.