Svømmebasseng

Det og få hagen til og fremstå som man ønsker kan i mange tilfeller være vrient. Det avhenger jo av hvor stor plass man her til rådighet rundt huset sitt. Mange velger å lage en fiskedam og gjøre det fint rundt denne, mens andre igjen vil bruke hagen til og lage seg en grønnsaks eller frukt hage. Andre igjen vil bare ha en enkel og grei plen hvor voksne og barna kan utfolde seg.

Planlegge svømmebasseng

Selv om vi ikke har de helt store tropesomrene i Norge er det som regel en god del solrike og varme dager her. Og da er det mange som starter med tanken om å ha et eget svømmebasseng i hagen Her er det en god del planlegging og tilrettelegging som må gjøres i forkant før bassenget kan påbegynnes.Hvor stort basseng vil du ha? Hvor stort bassen kan du bygge? Skal det være til hele familien eller bare et mindre barnebasseng? Skal det være et nedgravd basseng eller ikke? Når du så har bestemt deg for hvilken type og størrelsen du vil ha på ditt basseng må man finne ut om du må søke kommunen og ha nabovarsel. Er bassenget under en halv meter over bakkeplan trenger du ikke og søke eller sende ut nabovarsel. Men er den over halvmeteren over bakken må du før start ha klarsignal i fra din kommune og ha sendt ut nabovarsel. Det er som regel en grei sak og få gjort, det som kan bli noe vanskeligere er viss bassenget blir liggende nærmere en fire meter i fra tomtegrensen. Her er det litt andre regler som gjelder.

Begynne

Begynne

Når så alt er på plass kan man starte med byggingen, de fleste kjøper seg nok en ferdig pakke hos en forhandler som også tar jobben med og få alt på plass og man kan da bare hoppe uti og kose seg. Men en del tar deler eller hele jobben selv, om man velger å gjøre jobben selv bør man ha god erfaring med grunnarbeid og muring. Første delen er en nokså grei jobb, grave ut. Her leier man seg en gravemaskin og gjør lett jobben selv, men husk før du begynner og sjekk med kommunen hvor eventuelle vann og kloakkrør ligger på din eiendom. Kan fort bli dyrt og mye ekstra arbeid om du er uheldig her.  Når så utgravingen en ferdig lønner det seg og jevne bunnen mest mulig, det gjør det lettere å støpe gulvet senere. Det neste som må på plass før støpningen kan starte er rørene og det elektriske til bassenget, her bør man så absolutt bruke faglærte folk. Når så dette er på plass kan man begynne med armeringen og støpingen av bunnen. Når så veggene skal støpes har man flere muligheter, man kan bruke systemblokker eller betongelementer. Nå begynner det å ligne på et basseng, men det er fler ting som skal på plass, isolasjon, duksposer og så fliser. Når flisene skal på plass anbefaler man at det brukes flisleggere som har erfaring med basseng, da dette er viktig at det blir gjort ordentlig. Så er det bare å fylle på rundt bassenget utvendig og fylle opp vann, god sommer.