Rennende vann pynter opp

Jeg har alltid vært fasinert over rennende vann, og jeg kan godt huske når vi var på turer i marka med elver og bekker.

Toppen av lykke var når vi lage små barkebåter, som vi sjøsatte et stykke opp i elva. Det var ikke bare lek dette, for alvoret var stort når det kom til å krysse en avtalt mållinje lenger ned i elva. Slik kunne vi holde på i times vis, og noen ganger var det hjemmelagde båter – som ofte bestod av en enkel plankebit med et lite seil. Men når vi var i byen, var det alle fontene som var det store. Oslo by har en rekke flotte anlegg, som er pyntet med fontener. Jeg husker best fontenen som var plassert, i sentrum av et lite kjøpesenter i nærheten av der vi bodde. Men fontener er jo blitt mer og mer vanlig, også i private hager og eiendommer. Det at dette er en staselig og skaper liv og bevegelse, er vel noe alle kan være enige om. Hvordan lage et slikt anlegg i din egen hage? Vi skal først se på noen idéer som ikke koster all verden, og ganske sikkert noe du ikke finner maken til mange andre steder.

Sildrende vann er beroligende

Jeg tenker tilbake på min innledning, når det hevdes at sildrende vann – virker beroligende på kropp og sinn. Det som mange tenker når det kommer til å pynte hagen med vann, er at det koster veldig mye penger. Ja som alt annet, kan det bli veldig kostbart. Men du kan fint klare det med et lite budsjett også, om du bruker fantasien og kanskje også er litt handy selv.

Fontenen for vinelskere

Glem de flott skulpturene som mange fontener ofte består av, her der det ikke en flott løve, svane eller en smekker kvinnekropp som gjelder. Vi skal bruke vinflasker, og det er faktisk ganske så dekorativt – og helt klart veldig originalt og nytenkende.

Fontenen for vinelskere

Vannkanner og bøtter

Dette er forslag nummer to, i forslagene over «lavbudsjett» fontener. Ingen av forslagene har sprutende vann som fontener ofte har, men rennende vann skaper akkurat det du trenger i hagen din.

Pumpe og slangesett

Dette er nesten det eneste du trenger, for å få de to nevnte forslagene oppe å gå. Dette kan kjøpes for en billig penge, blant annet fra nettbutikker. Som dere ser er det kun fantasien, som begrenser hva man kan få til. Vinflaske-modellen kan man også ha, om man ikke har hage men kanskje bare en veranda.Jeg håper at dere fikk noen gode idéer, og at ikke alle feriepengene må brukes for å pynte opp i hagen eller på gårdsplassen for den saks skyld.

Lykke til med prosjektene!