Noen idèer om svømmebassenget

Det er alltid spennende å lage noe ikke alle andre har, dette gjelder jo også for svømmebasseng. Det er så klart ofte slik at plassen man har til rådighet, setter en del begrensninger – det samme kan jo være tilfelle med budsjettet også. Vi skal uansett ta en kikk, på noen veldig spesielle basseng. Dette er ikke i privat regi, men på hoteller rundt i verden. Det kan jo være at det dukker opp noen idèer, som man kan bruke i sitt private basseng også. Om ikke annet, så er det jo fint å kunne drømme seg litt vekk.

Basseng med høyde

Dette bassenget er det nok de færreste, som kan bygge privat. Vi snakker om hotellet Holiday Inn i Shanghai. Bassenget er bygget på toppen av hotellet, som har 24 etasjer – dette i seg selv er kanskje ikke så uvanlig. Men det som gjør det både spesielt og spektakulært, er at bassenget er bygget ut i en egen konstruksjon fra selv hovedbygget. Da kan man nyte og kose seg, mens man ser ned på bylivet ganske så mange meter nedenfor. Dette er helt klart, ikke bassenget for de som sliter med høydeskrekk i alle fall. En overnatting på dette hotellet, koster deg rett under femhundrekroner. Kanskje noe å vurdere?

Bali

Vi holder oss i Asia, og reiser nå videre til den flotte øya Bali. Her har de to meget spesielle basseng, hvor man kan nyte naturen mens man tar seg en dukkert. Det ene finner vi på Alila Ubud, og den flotte elvedalen Ayung. Bassengt er bygget slik at man har følelsen av, at man svever over selve den flotte dalen. Det er noen som kaller det for et evighetsbasseng, med den flotte jungelen som nærmeste nabo. På Alila Uluwata finnes det noe tilsvarende, og vi er fortsatt i Indonesia. Dette bassenget er bygget mye på den samme måten, som bassenget på Alila Ubud. Men her er det horisonten som gjør det hele ganske så spesielt. Jeg vil nok tro at også disse bassengene, er vanskelig å bygge privat. Men det er jo lov å drømme seg litt vekk, og kanskje man kan bruke deler av dette i privat sammenheng også.

Bali

Thailand

Vi skal ikke så langt vekk fra Bali og Indonesia, og vi havner denne gangen i Thailand. Phuket er et kjent turistmål for mange nordmenn, og da bør man benytte anledningen til å besøk Paresa Phuket. Dette er også, det man kaller for et evighetsbasseng.

Andamanhavet er et vakkert skue, når man ligger og nyter livet i eller ved bassenget. Et annet basseng som egentlig er mer spesielt og spektakulært, er å finne på The Library i Koh Samui. På grunn av flisvalget i bassenget, så får vannet en blodig rødfarge. Det er mosaikk som går i gult, blodrødt og oransje, som gir denne spesielle fargen på vannet. Det at bassenget i tillegg har røde madrasser, bare forsterker det hele.

Tibet

I Tibet finnes det noe tilsvarende, men der går fargene i gull. Dette skal visstnok være for åndelig velvære, og bassenget er altså gullbelagt. Dette bassenget er å finne på St. Reglis i Tibet altså.