Lag en liten bekk i hagen

De fleste som har egen hage liker å pusle rundt og stelle godt med den, mange vil også endre hagen sin. Da er valgene mange, noen foretrekker frukt trær og bær andre igjen vil ha en liten fiskedam eller en liten elv- bekk med rennende vann. Det er vel bare størrelsen på hagen og fantasien som begrenser mulighetene man har. God planlegning før man starter er jo ett must.

Bekk eller vannfall

Bekk eller vannfall

Har man en litt kupert hage er det ganske enkelt og få satt opp ett vannfall eller en bekk, det er jo mange som liker og ha lyden av rennende vann når man sitter og koser seg ute i hagen. Har man en ganske flat hage er det bare å bygge opp med forskjellige materialer og sette inn en liten vannpumpe så får man ett flott lite vannfall. Det finnes ganske mange typer forskjellige plast eller glassfiber former som man kan få kjøp og man vil gjøre det litt enkelt. Da er de bare og få de plassert der du vil ha vannfallet og bygger da opp med stein eller jord rundt. De fleste vil nok velge og lage dette selv i fra bunnen av, er jo litt av sjarmen med og ha en fin hage og gjøre det selv. Når man så har valgt type vannfall man vil ha er det bare og starte med innkjøpene for det man trenger. Man bør legge ned plast eller en annen form for duk i bunnen for og hindre lekkasjer. Så er det støpning som står for tur om man har valgt den typen, men husk og legg ned rør først om du har brukt for det. Når så det er gjort er det klart til å pynte rundt, her er det også flere valg man kan benytte seg av. Småstein eller litt større natursteiner rundt og ved sidene er en flott måte og gjøre det på.

En kombinasjon av dette blir jo også ett flott resultat, man kan få mange gode ideer ved og søke litt på nettet og finne bilder av andre som har gjort dette. Det er utrolig mange gode ideer der ute og du finner garantert noe du liker å lage. Har man en ganske stor hage kan man jo kombinere vannfall, bekk og små dammer rundt omkring i hagen. Resultatet blir nok en hage som man kan nyte fullt ut alene eller sammen med familie og venner. Det er vel mange som lager ett lite hageparty for og vise frem den nye hagen og da er det jo viktig at det har blitt gjort på en ordentlig måte og du får fremhevet din egne spesielle hage.

Hagen din skal jo være ett sted der alle trives og man kan sitte og nyte sommerdagene og kveldene sammen. Det er mye arbeid og det koster jo en del og få alt på plass, men når man så endelig er ferdig og ser resultatet er det ikke mange som angrer på hva de har gjort.