Gresk skilpadde II

Dette er den andre artikkelen jeg skriver om disse flotte reptilene, og jeg håper jeg kan bidra til at noen kanskje kan få noen nyttige tips. Det å ha et flott hageanlegg, kan bli enda flottere og ikke minst livlig med skilpadder og kanskje fisk også. Men det krever en del kunnskap, og det er nettopp det jeg setter søkelyset på nå. Det er ikke noen tvil om at dyr, krever langt mer enn planter – men begge deler krever riktig og godt stell. Vi skal nå se på enda litt mer, angående denne greske flotte krabaten.

Unngå for fuktig og kjølig klima

Skilpaddene er veldig ømfintlige for både fuktig og kjølig klima over noe tid. Dette kan jo være en utfordring i Norge, men på gode sommerdager, er det ikke noe problem. Men om man lar de være ute i hagen i dages vis, bør været være tørt og varmt.Det er luftveisinfeksjoner som er problemet deres, og de kan i tillegg til dette få en stresset væremåte om de ikke trives. Herpesvirus er også noe som forekommer hos skilpaddene, og oppdages ved at skilpadden har hovne øyne og ofte snørrete nese. Det anbefales da å kontakte veterinær, helst med erfaring fra denne type dyr.

Denne sykdommen kan ikke smitte over på oss mennesker, men en skilpadde som har fått sykdommen vil aldri bli kvitt den. Det er viktig å se etter sykdomstegn allerede når man kjøper skilpadden, og om man har andre dyr kan disse smittes av sykdommer fra skilpadden.

Kan bli over 100 år gamle

Det er kanskje noe man skal tenke på, når det kommer til anskaffelse av skilpadde – nemlig det faktum at den kan bli godt over 100 år gammel. Med en slik alder kan det jo overleve både barn og barnebarn, og ved riktig stell og pass så vil man ha et koselig husdyr. Men den krever sitt, terrariet altså der den skal bo – må være tilpasset skilpaddens størrelse. Jo bedre plass den har, desto bedre er det. Terrarier med åpne løsninger er det beste, og da med diverse innredninger som; røtter, steiner, planter også videre. Det er viktig å tenke på at de vil ha plasser de kan gjemme seg vekk, når de føler for det.

Kan bli over 100 år gamle

Veksthus og vinterhager

Dette er flotte steder å ha terrariet på, men husk på dette med lufting og ikke minst temperatur. Om sommeren er det hagen som gjelder, da kan man ha en innhegning som skilpadden kan kose seg på de gode og varme dagene. Størrelsen på et slikt utendørs terraria, bestemmer man egentlig selv. Men det er viktig at du har kontroll med stengsler, for en skilpadde kan vandre langt om den har mulighet.

I tillegg til at det er mos med skilpadder, pynter det opp hagen om man lager et flott anlegg for skilpadden. Men husk på dette med behov for skjul, da er røtter og store steiner flotte gjemmesteder for skilpadden din. Så da ønsker jeg bare lykke til med prosjektet, og ikke minst med en flott hobby.