Fyll huset med lettstelte planter

Planter hjelper både på helsen og trivselen, så lenge du klarer å holde dem i livet. Jeg er en av dem som absolutt ikke har grønne fingre, men heldigvis finnes det hardføre planter. Slike planter tåler at man glemmer å vanne dem innimellom.

 Grønne og gjerne litt tykke blader

Skal du se etter planter til hjemmet, og plantene dine har en lei tendens til å dø, bør du legge turen bort til de grønne plantene. Planter med dekorative og gjerne store blader, er vanskelig å drepe.

Se etter….

Flere forskjellige planter havner i kategorien «lettstelt». Her er min topp 10 liste. Og jeg kan bekrefte; de tåler at du glemmer å vanne av og til.

Monstera

Monstera

Monstera eller vindusblad er hardfør og vokser langsomt. Bladene er store og flate, noe som gjør denne til en grønn oase i både kontorlandskap og hjemme i stuen. Denne kan gjerne stå litt inne i rommet, uten direkte sollys.

Yuccapalme

På 80- og 90-tallet fant man slike planter i nesten alle hjem. Jeg husker den godt fra mitt barndomshjem. Den har en kraftig stamme, og flotte, avlange blader øverst. De kan være litt spisse, men tåler både tørke og forskjellig sollys.

Aglaonema

Er dette et ukjent navn for deg? Ikke noe rart. I Norge kalles denne planten «sjømannstrøst». Dette fordi den er en av få plantearter som faktisk trives ombord i skip. En flott plante med tett bladverk, med grønne blader med hvite årer.

Smaragdpalme (Zamioculcas)

Alle «palmer» er lettstelte. De tåler både tørke og overdreven vanning i perioder. Denne planten har flotte blader som har en nydelig grønnfarge. I tillegg er den lettstelt og passer godt på en benk litt inne i rommet.

Smaragdpalme

Gummiplante (Ficus robusta)

En plante med et svært beskrivende latinsk navn: robusta. Denne planten er svært robust og er spesielt glad i sollys. Bladene er ganske tykke, grønne og nye skudd er ut som små søyler før de bretter seg ut.

Grønnrenner


Denne liker godt å tørke litt og ikke minst, den er et flott interiør tips fordi bladene er dekorative med flere grønnyanser. Den kalles også «mor med mange barn» fordi den hele tiden produserer avleggere.

Voksblomst (Hoya)

Denne grønne planten er en type slyngplante. Blomsterforhandleren bruker pinner, eller stålråd til å lage en ramme om voksblomsten får lov å klatre på. Dermed får du spennende og dekorative grønne formasjoner slik som hjerter, sirkler eller annet.

Fiolinfiken (Ficus Lyrata)

Denne planten har svært solide og brede blader, med kraftige markeringer som gjør planten svært attraktiv. Den trenger ikke mye vann, men vil gjerne ha en solid dusj og stå litt i vann innimellom.

Draketre (Dracaena)

Dette er en robust plante som både kan stå i skyggen og i solen. Den har en forholdsvis lang og tynn stamme, med flotte blader på toppen.

Sukkulenter og kaktuser

Dette er en kategori helt for seg selv i forhold til vanning og lys. De tåler det meste, og kan brukes som dekorative elementer på steder man ikke forventer å finne planter. Et eksempel er å skape en grønn vegg, rammer fylt med sukkulenter som du henger på veggen.