Fontener i Singapore

I min forrige artikkel så tok vi en rundreise, og det skal vi denne gangen også. Jeg kan røpe at vi denne gangen skal til Sør-Øst Asia, en del av Asia som har mye spennende å tilby. Det at mange av oss har som hobby å lage flotte vannanlegg i hagen, er utgangspunktet mitt for å se litt på hva som finnes rundt i verden. Som jeg nevnte i forrige artikkel, er jo ikke de store offentlige fontene noe som er mulig i privat regi. Men jeg tenker at det uansett er av interesse å se hvor mye flott som finnes der ute, og det kan jo hende at noen får ferietips i samme slengen. Asia er for mange av oss fjernt, ja nærmet uoppnåelig – men det er faktisk nærmere enn det mange tror. Med dagens flyruter, er det mange muligheter til å reise langt til en ganske rimelig penge.

Merlion-fontenen

For de som er godt kjent i Sør-Øst Asia, vet kanskje at det er Singapore vi skal til. Merlion-fontenen er en berømt og viden kjent severdighet, og det er veldig populært å avlegge den et besøk om man er i Singapore. Merlion-fontenen med sin spesielle utforming, er unik og det finnes rett og slett ikke noen annen fontene som likner denne. Figuren er et halvt menneske og fisk, noe som skal symbolisere historien til Singapore. Det er kanskje ikke så godt kjent at denne verdensmetropolen, startet som en liten fiskerlandsby. Det opprinnelige navnet på byen er Singapura, som betyr «løvebyen».

Kjent landemerke

Den nesten 9 meter høye fontenen, er et av de mest kjente landemerkene i Singapore. Men den er mer enn bare det, den er også et nasjonalt ikon.

Verdens største fontene

Vi er fortsatt i Singapore, men har flyttet oss til verdens største fontene. Det er Guinness rekordbok anno 1998, som forteller at den stod med denne rekorden. Jeg vet ikke om det er kommet større fontener andre steder etter den tid, men jeg tror faktisk ikke det.

Verdens største fontene

The fountain of Wealth

Ja dette er altså navnet på fontenen jeg snakker om, og er plassert utenfor det store kjøpesenteret Suntec City. Den skyter vannet hele 13 meter opp i været, og dekker et område på nesten 1700 kvadratmeter. Vi snakker med andre ord om en enorm fontene, men den er som sagt verdens største. På kveldstid kan man overvære et overveldende lysshow i fontenen, og det å kombinere litt shopping i samme slengen er å anbefale.

Det var det jeg tenkte å ta for meg, i alle fall når det gjelder Singapore. Men Asia er vi nok ikke på langt nær ferdige med, jeg skal garantere dere at denne verdensdelen har mye som er verdt å få med seg. Jeg tenker at land som Kina og Thailand, i alle fall er land vi skal innom på vår rundreise. Men Norge skal så klart også presenteres, for vi har tross alt en del flott å vise frem vi også. Jeg håper dere følger med videre!