Flotte hager

Det å ha en egen hage er mange sin drøm, og det og kunne pusle litt rundt i hagen og gjøre det fint er for veldig mange en god måte og koble av på. Men for andre igjen er det et virkelig slit bare det og klippe plenen. Men ikke alt for mange av dem da. Det og kunne stolt vise frem hagen til familien og venner etter og ha lagt ned mye arbeid der teller mye for mange også.

Konkurranser

Mange legger ned utrolig mye arbeid i sin hage og vil da gjerne vise frem det flotte resultatet til alle, dette kan de gjøre ved og melde seg på i konkurranser om de mest vakre hagene. Under disse konkurransene kan man også hente inspirasjon til og forbedre sin egen hage og gjøre den enda flottere. Det finnes flere konkurranser igjennom sommeren når det gjelder hager, som regel er det blader som har med hus og hager og gjøre eller firmaer som selger hageprodukter som står for disse konkurransene. I disse konkurransene blir det lagt vekt på mage forskjellige ting, sammensetning av planter og blomster er en viktig faktor der. Ett pluss er det jo om man har en form for fiskedam, vannfall eller lignende i hagen. Det gir en god variasjon som i mange tilfeller skaper en flott balanse mellom blomstene og vannet. Her er jo meningene like mange som hageeiere, noen liker jo det ene andre liker det andre. Det er nok ikke lett og være dommer i disse konkurransene. I en av disse konkurransene som har blitt holdt i året som var er Vi i Villa bladet arrangør for, her har man mange med flotte hager som har meldt seg på i konkurransen. Vinneren ble Husmannsplassen som det er Hjørdis Forsell som står for, den liger i Stavanger. Hagen har ett flott blanding av klassisk stil og mye nostalgi der den ligger rett ved vannkanten. Terrenget her heller litt nedover mot vannkanten og har en flott blanding av blomster og frukt trær som gir en virkelig flott hage, ikke rart hun vant denne konkurransen.

Konkurranser

Her er det leserne av bladet som har stemt frem sin favoritt. På andre plassen kom janne_på landet sitt bidrag, hagene er ganske like med at de begge ligger tett inntil vann som gir det hele ett flott preg. Her har man også en liten bekk som renner igjennom hagen, en flott kombinasjon med blomster, trær og vann dette.Selv om det er leserne som stemmer for de beste hagene er det også med dommer som sier litt om sammensetningen de er ute etter i hagene. Her er det mange kombinasjoner ute og går, planter, farger, materiale valg og løsninger. Egenskapene en dommer ser mye på er ting som helheten, att de forskjellige tingene gir ett flott inntrykk, fargekombinasjoner, mangfold i hagen som holder insektene og dyrelivet vedlike. Planter som nytteplanter kombinert med pryd planter kan gi en ekstra piff i helhetsbildet. Om man kan kombinere med flotte frukt trær eller busker mellom blomstene gir dette ett flott helhetsbilde av hagen.