Flotte fontener rundt i verden

Vi skal nå utvide horisonten vår ganske så mye, og flytte oss fra private hager til det store utland. Det finnes mange flotte hagedammer og fontener rundt i hagene til folk, men det å hente litt inspirasjon fra de virkelig store anleggene – kan sikkert være interessant og nyttig for mange av oss. Det er så klart ikke mulig for de fleste av oss, og lage noe slikt i privat regi. Det at jeg velger å presentere anlegg i utlandet, er mer eller mindre tilfeldig. Det finnes en rekke flotte anlegg her i Norge også, så det blir en reise for å se nærmere på hva som finnes også i vårt eget land.

6 nye fontener åpnet i mars

Det er ikke mange måneder siden, at 6 nye fontener ble innviet i en rundkjøring i Paris. Plasseringen av den aktuelle rundkjøringen, er på selveste Champs Elysees ved det verdenskjent Eiffeltårnet. Alle de 6 fontene er plassert sammen på en og samme rundkjøring, og er laget i Swarowsky-krystall. Jeg har enda ikke noen bilder av disse nye fontenene, men jeg håper å komme tilbake med mer om dem ved en annen anledning.

Banpo-fontenen

Da lar vi Paris ligge for en stund, og beveger oss langt østover til Sør-Korea. Der finner vi den flotte Banpo-fontenen, i hjerte av hovedstaden Seoul. Regnbuefontenen Banpo, er faktisk verdens lengste fontene – i antall meter snakker vi drøye 1100 meter.

Han-elven

Den er bygget langs en bro over Han-elven, og vannstrålene er farget med lys som har alle regnbuens farger. Vannet sprutes ned i elven, og dette er noe man bare må oppleve enkelt og greit. Dette er kanskje ikke et prosjekt man kan realisere privat, men det kan kanskje gi noen idéer i mindre målestokk så klart.

Trevi-fontenen

Vi reiser frem og tilbake fra Europa til Asia, og har nå kommet til Roma. Det sies at Trevi-fontenen er en av verdens mest kjent, og mest fotograferte fontene. Den nesten 30 meter høye, og 50 meter brede fontenen, ligger i Trevi-distriktet i Roma by. Det sies at det betyr lykke å kaste en mynt ut i fontenen, men at dette må gjøres over skulderen. Dette er kanskje årsaken til at mange, kaster nettopp mynter i fontener rundt i verden. Men det er altså Trevi-fontenen i Roma, som er opphavet til denne skikken vil jeg tro.

Den magiske fontenen i Barcelona

Vi skal til enda en kjent europeisk storby, nemlig Barcelona. Også denne fontenen er flott belyst, noe som på nattestid skaper en magisk stemning. Den ligger plassert på Plaza Espanya, ved det kjente fjellet Montjüic. Her er det hver kveld show, som er sammensatt av både farger, lys og ikke minst lyd. Det spilles musikk fra 1970-1980 – tallet, som senere byttes ut med klassisk musikk. Showet i sammen med de flotte vannstrålene fra fontenen, er vanskelig å beskrive med ord. Denne populære turistattraksjonen, er faktisk gratis og vel verdt å få med seg. Alle byene vi nå har vært innom, er byer som har mye å by på. Men noter dere disse fontenene og husk legge turen innom om dere først er i noen av disse byene.