En som bygget svømmebassenget selv

Det er jo slik at noen er mer nevenyttige enn andre, men også det at noen liker det som er selvlaget best.

De fleste velger nok en annen løsning, enn han vi nå skal ta for oss. Han har delt sine erfaringer med andre, og sier selv at han kanskje hadde gjort ting litt annerledes om han skulle startet på prosjektet i dag. Men slik er det jo med alt her i livet, at vi gjør oss noen erfaringer og lærer av det. Resultatet ble i aller høyeste grad bra, men det var nok en del mer jobb enn han selv hadde regnet med da han startet. Han kjøpte selve bassenget, av en kjent leverandør – men alt arbeidet har han altså gjort selv.

Høsten 2016-våren 2017

Dette er tiden han brukte fra han startet arbeidet, til bassenget stod fiks ferdig i hagen. Jeg synes ikke dette er lang tid, når man tenker på at det er vinter i mange av disse månedene også. Bassenget er plassert ganske så midt i en stor hage, og mellom huset og bassenget er det bygget en uteplass. Rundt bassenget er det bygget platting, med flotte busker og blomster som omkranser det hele. Målet var at bassenget skulle gli mest mulig naturlig inn i landskapet, og resultatet er så absolutt blitt bra på alle sett og vis.

Høsten 2016-våren 2017

Polyfaser Capri 90

Dette er modellen basseng som vedkommende valgte, og er et glassfiberbasseng på 4 x 9 meter. I treverket rundt bassenget, er det felt ned spotter som gir en veldig fin effekt i mørket.

Rundt hele bassenget, er det også satt opp rekkverk i glass og tre. Det er også bygget en utedusj, slik at det skal være lettere å dusje før og etter badet.

Sosialt med basseng

Etter at bassenget med alt tilhørende rundt var ferdig, så oppdaget familien hvor kjekt det var å ha et basseng i hagen. Det er både sosialt og ikke minst forfriskende, og da så klart på varme sommerdager.

Hele familien er ivrige brukere av bassenget, hvor de også kan sette opp ball nett og spille volleyball når de føler for det. Her er både familie, venner og bekjente hjertelig velkomne, og det at det blir brukt er det ikke noen tvil om.

Impulsiv beslutning

Det hele startet med at de tenkte å gjøre noe, med et område av tomten som ble lite brukt. Idéen om et mulig basseng, var egentlig bare noe som dukket opp der og da.Men da startet arbeidet med å sjekke ut, hva som måtte til for å få en slik idé realisert. Budsjett ble også laget, men dette fant han raskt ut at ville sprekke ganske så raskt. Det er med så mye annet, at det som regel blir dyrere når man først startet opp. Det er jo ikke noe særlig å spare på det meste, når man først skal sette i gang et slikt prosjekt.

Forskjellig leverandører ble vurdert, hvor både pris, kvalitet og modellutvalg var viktige kriterier for det endelige valget.