Drømmen om svømmebasseng i hagen

Det er mange som har store planer for hagen sin, mange har satt sine prosjekter ut i livet mens andre vil gjerne endre på hagen sin. Man vil rett og slett ha en ny type hage og kose seg i. Alt er jo avhengig av hvor stor plass man har, men man kan gjøre det kjempefint selv med små hager. Det er bare planleggingen som er avgjørende på resultatet.

Legg en plan

Legg en plan

Ganske mange drømmer om og ha et svømmebasseng i hagen, fra de minste i familien til de eldste. Noen vil også ha et lite Jacuzzi, et lite boblebad. Det finnes utrolig mange typer basseng, Jacuzzi og boblebad ute på markedet, har man en ganske stor hage kan man gjerne kombinere disse. Her er den planlegging som kommer først, hva vil du ha og hva har du plass til og hva blir finest. Skal man gå til det skrittet og anskaffe seg et svømmebasseng er det jo en ganske stor kostnad. Noen velger å legge bassenget eller boblebadet inntil husveggen for og da ha muligheten til å få et innebygd rom med direkte adgang i fra huset. Da får man også brukt det om vinteren også. Men det er ikke alltid at denne varianten går, det er jo igjen avhengig av tom og hus type.

Bassenget

Bassenget

Når du så har bestemt deg for størrelse og fasong som egner seg best for din hage er det innkjøpet som står for tur. Som nevnt over kan det fort koste en del, men for al del det er rimelige bassenger ute på markedet også. Man kan jo gjøre som ganske mange og kjøpe seg et såkalt ramme basseng som man ganske enkelt kan plukke ned om høsten og finne frem igjen om våren. Det er mange fordeler med denne type basseng, man kan ha det på forskjellige plasser ute i hagen og trenger man mere plass til for eksempel et større hageselskap går det greit og fjerne det igjen. Dette er også et basseng som ikke er så dyrt. Hvis man heller velger å anskaffe et vanlig svømmebasseng må man også tenke på kostnadene til pumpe og oppvarming. Her kan man fort spare en del penger på og velge riktige måter og varme opp vannet på, strømmen er jo ikke akkurat billig i Norge.

Sikkerhet

Sikkerheten i og rundt bassenget er det eier som står for, det er hele tiden eiers ansvar og holde uvedkommende borte. Man bør ha et gjerde rundt og en sikkerhets duk eller presenning som tåler en støyt når bassenget ikke er i bruk. Man må også være klar over at om de yngre i familien har venner på besøk er eieren også ansvarlig for sikkerheten til disse når de er i eller ved bassenget. Med andre ord, la ingen være i eller ved bassenget alene. Man kan få veldig mange gode råd hos de forskjellige forhandlere av svømmebasseng, de hjelper gjerne deg med planleggingen og utførelsen av byggingen. Her får du også hjelp til henvendelser til kommunen om du eventuelt må søke om tillatelse.