De vakreste blomstene du kan plante i din hage

De vakreste blomstene du kan plante i din hage

Det er viktig å ta vare på hagen og stelle den jevnlig. Spesielt om vår/sommer er det flott å se at det spirer og gror. Det er mange flotte blomster å pryde hagen med og det er viktig med kunnskap for å gjøre det riktig. En hage skal være en hobby, men samtidig pryde hjemmet og være noe du trives med.

Det fins mange vakre uteplanter, en av dem er stauder. Stauder kategoriseres som prydplanter og er en urteplante som overlever flere år. Blomsten på stauder visner bort om høst/vinter, men roten overlever til neste år. Det fins mange sorter stauder, for eksempel peon, som er lett å plante. Hortensia er en annen vakker blomst som fins i flere fasonger. Den kan også stå i stuen.

Det er fint å plante blomster etter årstider, høytider og annet, for eksempel til påske. Påskeblomster kan man ha både inne og ute, for eksempel i krukker. Løkplanter er flotte å plante om våren i potter, og når de blomstrer så kan de plantes i hagen og komme tilbake neste år. Påskeliljen fins i flere gul-nyanser og det er også fint å pynte med gule tulipaner. Andre vår-blomster som man kan plante i potter er for eksempel Stemor, Eføy, Bellis og Løkvekster.

Det er fint å plassere blomster også rundt huset og på verandaen for å få et helhetlig resultat. Petunia er en vakker sommerblomst som blomstrer ett år. Dette er en grei blomst som kan brukes i flere sammenhenger, og hvis man gjør seg litt flid med blomsten så vil man beholde den lenger. Klokkeblomsten er også en fin blomst i blå og lilla. Denne blomsten krever ikke så mye stell og det fins flere varianter av den.

Hageiris fins i flere farger og kan også variere i høyde, den trives i mye sol. Purpursolhatt er fargerike blomster til bedet og er gjerne rosa eller hvit. Denne blomsten formerer seg og fins også i flere versjoner. Løytnanshjerte er en vakker hvit blomst, men også hardfør på lange stengler som blomstrer i mai. Kuleprimula kommer fra Kina og Asia og er enten hvit, lilla eller rødrosa. Denne blomsten formerer seg og kan deles.

Roser
Roser

Roser

Det er mye man kan gjøre med en hage og det er også fint med busker. Roser er vakre blomster og lukter godt, og de fins i flere farger. Det fins forskjellige typer, for eksempel klatreroser, voksende i klynger eller rosebusker. Roser trenger mer stell enn enkle blomster, og for å få et fint resultat så bør man forhøre seg med erfarne folk og gjøre det ordentlig. Man bør ikke ta lett på disse vakre blomstene. De trives best på høysommeren og kan oppleves som en blomst for eksperter. Det er ikke lurt å behandle alle roser likt, planter du for eksempel roser i potter så må du være obs på hvor store de blir. Det er mye man kan gjøre med en vakker hage og det er opp til den enkelte hva som passer. Det som gjelder for de fleste hageblomster er tilgangen på sol, jordsmonn og regnvann.